Malzemeler:
• 1 litre + 1 su bardağı süt
• 3 tepeleme kaşık pirinç
• 5 tepeleme kaşık şeker
• 1 yumurta
• 1 bardak su
• 1 paket vanilya veya nohut kadar damla sakızı
• 1 silme kaşık nişasta
Yapılışı:• Pirinci 1 bardak su ve 1 çimdik tuzla yumuşayıp uzamaya başlayana dek haşlıyorum.Pirincin cinsine göre biraz daha su katılabilir.
• Pirinçler suyunu çekince sütü katıp, kaynatıyorum.
• Şekerini katıp kaynatıyorum.
• Vanilya katıyorum.
• Damla sakızı katacaksam, 1 çay kaşığı toz şekerle havanda ezip katıyorum.
• 1 yumurtayı iyice çırpıyorum, 1 bardak süt ve nişastayla yeniden çırpıyorum.
• Sürekli ve hızlıca karıştırarak tencereye ekliyorum.
• Kaynamaya başlayınca ısıya dayanıklı kaseler paylştırıp, fırın tepsisine diziyorum.
• Tepsiye kaynamış su döküp, fırının üst tarafına yakın şekilde, sütlaçların üstü kızarana dek pişiriyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın.
Ellerine sağlık canımcım. Nefis görünüyor. Bizim Levo bayılıyor sütlaca. Resmi görse şimdi 'hadi bana da yapın' der :) Neyse ki uyuyor :) Çok öptüm.Sevgiler.
YanıtlaSilnar gibide kızıarmış.ellerinize sağlık
YanıtlaSilHANIMELİM, SEN DAHA GÜZELİNİ YAPARSIN CANIMCIM:)
YanıtlaSilALEYNA, TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilSevgili Elifin Terazisi, çok sevdiğim ve yemekten zevk aldığım sütlü tatlıların engüzeli diye düşünürüm fırın sütlaçı.
YanıtlaSilSizin de ellerinize emeğinize sağlık. Sevgiyle kalın...
BELGİN HANIM,SEVGİYLE KALIN:)
YanıtlaSil